Na jouw aanmelding nemen wij binnen twee weken telefonisch contact met je op voor het intakegesprek. Dan kun je ook gelijk eventuele persoonlijke vragen met ons bespreken.  

Om een goed intakegesprek met je te kunnen voeren, hebben we een paar dingen van je nodig. Daarom is het handig als je alvast een account aanmaakt. Dan kun je de gegevens die je hebt al uploaden. Die aanmelding verplicht je tot niets. Er zijn geen voorwaarden aan verbonden. 

In het gesprek staan jouw ambities centraal. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden bij vavo en hoe je daar je jouw doelen kunt behalen. In overleg met de intaker kies je voor een één- of meerjarig traject en bepaal je de vakken die je gaat volgen.  

Wanneer een intakegesprek? 

Zit je nu nog op het vmbo, de havo of het vwo, dan vindt de intake plaats vanaf half juni. Dat kan niet eerder, omdat wij voor die intake de cijferlijst nodig hebben van je hoogst afgeronde opleiding. Die krijg je pas na het Centraal Examen. Vandaar de intake vanaf half juni.

Heb je een tussenjaar gedaan, kom je van het mbo of heb je je studieloopbaan even onderbroken, dan kunnen we vanaf eind maart of begin april al een afspraak met je maken voor de intake. Als tenminste je aanmelding volledig is en als alle informatie beschikbaar is. 

Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, moet ook je wettelijke vertegenwoordiger (ouder of verzorger) bij het gesprek aanwezig zijn.  

De Startmeter 

Wij vinden het belangrijk dat jij een passende en kansrijke opleiding bij ons gaat volgen. Voordat we een intakegesprek met je gaan voeren, willen we daarom graag nog iets meer van jou weten. Daarvoor nodigen we jou uit om de Startmeter in te vullen. Dat is een online vragenlijst, waarvoor je per e-mail een link krijgt toegestuurd. Dat gebeurt ruim voor het intakegesprek.  

Wat na het intakegesprek? 

Na jouw intakegesprek bepaalt de toelatingscommissie of je wordt toegelaten tot de opleiding. Binnen acht werkdagen krijg je daarvan bericht. Indien je bent toegelaten sturen we per email een ondersteuningsovereenkomst. Na akkoord hierop ontvang je een plaatsingsbesluit.

Vavo locaties

Bekijk locatie Gouda
Havo, Vwo
Groen van Prinsterersingel 52, Gouda

Bekijk locatie Leiden
Vmbo-tl, Havo, Vwo
Storm Buysingstraat 18C, Leiden

Bekijk locatie Woerden
Vmbo-tl, Havo
Polanerbaan 15, Woerden

Bekijk locatie Zoetermeer
Havo, Vwo
Van Doornenplantsoen 11, Zoetermeer

Heb je vragen over vavo, mail ons via info@nextcollege.nl of bel het vavo-telefoonnummer: 088 222 17 99.