Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden

Meer weten over Beroepshavo?

Meer informatie

Wat is vavo?

Vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Bij ons kun je via vavo alsnog je diploma vmbo-tl, havo of vwo halen. 

Waarom zou je kiezen voor vavo? 

Nou, om verschillende redenen. We sommen ze hieronder even voor je op:  

  • Het kan zijn dat je gezakt bent. Dan biedt vavo jou de kans om alleen de vakken te doen die je nog niet hebt behaald. Zo kun je via vavo alsnog je diploma halen. We voegen de vakken die je al behaald hebt én de cijfers van de vakken die je nog gaat doen samen op één diploma. 
  •  Het kan zijn dat je extra certificaten nodig hebt om door te stromen naar een specifieke vervolgopleiding of een hoger niveau. 
  • Het kan zijn dat je voor je vervolgopleiding hogere cijfers nodig hebt dan op jouw diploma staan. 
  • Het kan zijn dat je net niet voldoende kennis hebt om door te stromen naar een vervolgopleiding. Vavo biedt je de kans om die kennis op te doen en om dan alsnog door te stromen naar de opleiding die je graag wilt volgen. 
  • Het kan ook zijn dat jij je om persoonlijke redenen meer thuis voelt in het volwassenenonderwijs. 

Lees verder

Maatwerk

Als je kiest voor vavo, kies je dus voor een maatwerktraject dat past bij jouw toekomst. Je kiest voor kwalitatief goed onderwijs dat is gericht op jouw niveau, jouw mogelijkheden en jouw behoeften. Dat maatwerk begint tijdens een persoonlijk intakegesprek. Daarin stippelen we met jou een traject uit van één jaar of meer jaren, waarin jouw wensen altijd centraal staan. 

Beroepshavo

Heb je interesse in de Beroepshavo (een combinatie van een mbo-4 opleiding en een aantal havo certificaten), klik hier voor meer informatie.

Persoonlijk advies

Wij helpen je graag om te bepalen of vavo bij jou past. Heb je vragen? Bel ons op telefoonnummer 088 222 17 99 of stel je vragen via e-mail: info@nextcollege.nl. Of stel je vraag tijdens onze voorlichtingsactiviteiten.

Vavo locaties

Bekijk locatie Gouda
Havo, Vwo
Groen van Prinsterersingel 52, Gouda

Bekijk locatie Leiden
Vmbo-tl, Havo, Vwo
Storm Buysingstraat 18C, Leiden

Bekijk locatie Woerden
Vmbo-tl, Havo
Polanerbaan 15, Woerden

Bekijk locatie Zoetermeer
Havo, Vwo
Van Doornenplantsoen 11, Zoetermeer

Heb je vragen over vavo, mail ons via info@nextcollege.nl of bel het vavo-telefoonnummer: 088 222 17 99.